Ons onderwijs
Ons onderwijs
Op UGO valt genoeg te ontdekken. En dat is precies wat je vier jaar lang gaat doen. Natuurlijk krijg je bij ons Nederlands en wiskunde, maar daarnaast krijg je ook heel veel andere vakken. Vakken die te maken hebben met veel verschillende beroepen.

Ontdek Dienstverlening & Producten
Horeca & Voeding
▪ Chefkok
▪ Hotelmanager
▪ Bakker

Economie & Ondernemen
▪ Marketingmanager
▪ Ondernemer
▪ Bedrijfskundige

Sport & Recreatie
▪ Voetbalcoach
▪ Strandwacht
▪ Fitnessintructeur

Groen & Natuur
▪ Boswachter
▪ Hovenier
▪ Bioloog

Kunst & Cultuur
▪ Theatermaker
▪ Regisseur
▪ Decorbouwer

Onze leerroutes
Basis, kader, gemengde leerweg, theoretische leerweg of misschien wel een combinatie? Bij ons kun je vakken volgen op verschillende niveaus. Het hangt er maar net vanaf wat bij je past. Samen bekijken we hoe we het beste in je naar boven kunnen halen.
In leerjaar 1 en 2 zit je in een dakpanklas, basis/kader- of kader/mavo-klas. Dat is je startpunt. Maar daarnaast kun je les krijgen op verschillende niveaus. Is Engels bijvoorbeeld jouw beste vak? Dan volg je dit misschien wel op vmbo-TL-niveau (mavo-niveau).
Basisberoeps-gerichte leerweg: Leren door te doen! In de basisberoepsgerichte leerweg werk je veel praktisch en krijg je extra ondersteuning waar nodig.
Kaderberoeps-gerichte leerweg Een combinatie van theorie en praktijk. Je leert door te doen, maar krijgt ook wat meer theoretische vakken dan in de basisberoepsgerichte leerweg.
De gemengde leerweg biedt een mooie balans tussen theorie en praktijk. Je volgt theorievakken en doet daarnaast praktijkgerichte opdrachten.
Theoretische leerweg Je krijgt vooral theorievakken en een brede algemene opleiding. Dit niveau bereid je goed voor op een vervolgopleiding op het mbo.
Wat leer je op UGO?
OP UGO krijg je inhoudelijke vakken, waar je van alles leert op een bepaald gebied. Daarnaast ontwikkel je persoonlijke vaardigheden, die je nodig hebt als je later aan het werk gaat.
Hoe leer je op UGO?
Op de locatie aan de Prinses Beatrixlaan werken leerlingen in leergebieden op een domein. Een leergebied is bijvoorbeeld ‘Mens en Natuur’. De vakken die horen bij Mens en Natuur, zoals biologie, wiskunde en natuur- en scheikunde, zitten dan met hun lokalen allemaal bij elkaar (dat noemen we een domein), gecentreerd om een domeinplein heen. Dit plein wordt gebruikt voor leerlingen die in groepjes gaan werken of als een leerling bijvoorbeeld even op een ander plekje geconcentreerd wil werken. Ook leerlingen die al wat verder zijn met de lesstof kunnen hier zelfstandig aan het werk zo nodig met een onderwijsassistent.
Persoonlijke ontwikkeling
Het is goed om meer over jezelf te weten. Wat vind ik belangrijk? Wie ben ik? Zo kan je alleen maar groeien! Daar helpen we je bij UGO mee op veel verschillende gebieden.
TIP Staat jouw keuze er niet tussen? Bekijk de website van onze andere vmbo-school UDO.
Hoi, ik ben Chantal! Coördinator instroom brugklas op UGO. Heb je een vraag? Stuur mij een e-mail
Bepaal je eigen leerroute
Op UGO heb je vanaf dag 1 je eigen coach, die je helpt te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Samen met je coach bepaal je je eigen leerroute en kies je de vakken die goed bij je passen. Want iedereen is anders. En dat is maar goed ook.