Groep 7/8
Op naar het vmbo!
Leuk dat je kiest voor het vmbo! Hier leer je niet alleen uit boeken, maar ga je ook lekker aan de slag op een manier die bij jou past. Voordat je de knoop doorhakt, is het belangrijk om een school te vinden waar jij je thuis voelt. Om je te helpen bij die keuze, vertellen we op deze pagina graag meer over onze school en wat wij jou te bieden hebben.







Kom langs op UGO!
Bezoek onze Open Dag
Kom bij ons langs op dinsdag 7 oktober tussen 16.30 tot 20.30 uur!

TIP Benieuwd hoe je schooldag eruitziet? Bezoek onze Doe-middagen en Open Dag.
Ontdek de beroepsrichtingen bij Dienstverlening & Producten
Wil je meer weten?
Klik dan hieronder
TIP Staat jouw keuze er niet tussen? Bekijk de website van onze andere vmbo-school UDO
Onze aanpak
Bij UGO krijg je alle ruimte om te ontdekken wat het best bij jou past.
Kies je voor UGO, dan ga je ook een beetje kijken bij UDO en andersom. Dat betekent dat je het vak beroepenoriëntatie in leerjaar 1 en 2 kunt krijgen in beide schoolgebouwen. Dan maak je bij UGO kennis met allerlei verschillende beroepen binnen Dienstverlening & Producten. Bij UDO ga je aan de slag met beroepen in de Techniek of Zorg en Welzijn.
Op UGO heb je vanaf dag 1 je eigen coach, die je helpt te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Samen met je coach bepaal je je eigen leerroute en werk je aan je leerdoelen. Zo ontdek je meer over jezelf en welke leergebieden goed bij je passen.
Lekker bezig zijn en de lesstof direct toepassen. Daar leer je het meest van. Daarom steek je bij ons je handen uit de mouwen. Je krijgt regelmatig les buiten de school, bijvoorbeeld bij een bedrijf. Zo leer je gelijk hoe het is om ergens aan het werk te zijn. Da’s pas lekker ervaring opdoen
Basis, kader, gemengde leerweg, theoretische leerweg of misschien wel een combinatie? Bij ons kun je vakken volgen op verschillende niveaus. Het hangt er maar net vanaf wat bij je past. Samen bekijken we hoe we het beste in je naar boven kunnen halen.
Je zit bij ons in leerjaar 1 en 2 in een dakpanklas, basis/kader- of kader/mavo-klas. In die klassen wordt op eigen niveau les gegeven.
Een leergebied zijn vakken die bij elkaar horen, zoals de talen Nederlands, Engels, Duits. Hun lokalen, waar klassikaal les gegeven wordt, zitten allemaal bij elkaar in een domein, gecentreerd om een plein heen. Het plein wordt gebruikt om in groepjes te werken of als een leerling even geconcentreerd wil werken. Ook leerlingen die al wat verder zijn met de lesstof kunnen hier zelfstandig aan het werk.
Meer over onze aanpak
Lees meer over onze aanpak
Heb je een vraag?
Hoi, ik ben Chantal! Coördinator instroom brugklas op UGO. Heb je een vraag? Stuur mij een mail: (c.dekeijzer@veluwseonderwijsgroep.nl)
Ondersteuning
Gaat het even wat minder? Heb je bijvoorbeeld moeite met concentratie, taal of rekenen? Wat de oorzaak ook is, samen gaan we op zoek naar een oplossing. Er staat een speciaal team voor je klaar. Een team dat je kan helpen met een aangepast leertempo of andere hulpmiddelen. Dat scheelt. Deze ondersteuning wordt in overleg met de coach aangevraagd.
Veelgestelde vragen
Hieronder staan een paar van de meest gestelde vragen:
Anders dan op de basisschool, zit je niet in 1 lokaal. Je wisselt van plek, als je een ander vak hebt. Bij UGO heb je les op een domein. Dit is een ruimte met allerlei lokalen en een "domeinplein". In dit domein zitten alle vakken bij elkaar, die bij elkaar horen. Bijvoorbeeld op het domein Talen, vind je de vakken Nederlands, Engels en Duits. Het plein is een grote ruimte, waar je samen kunt werken met een aantal klasgenoten, even rustig zelf kunt werken of met een onderwijsassistent. Je hebt een lesrooster waarin staat waar je les hebt, welk vak en welke docent. Je dagen zijn niet altijd hetzelfde, soms ben je vroeg uit, soms wat later. Dat klinkt misschien moeilijk, maar daarom helpen we je tijdens de introductiedagen op weg! Na een week weet je niet beter.
Je kan op je aanmeldformulier aangeven of je bij iemand in de klas wilt komen. We gaan dan uiteraard nog wel even overleggen met je basisschool of het handig is als jullie bij elkaar in de klas komen. Ook als je niet in dezelfde klas komt, kan het toch zijn dat je bepaalde lessen wel samen volgt. Dat komt omdat leerlingen op verschillende niveaus hun lessen volgen.
Je start in een tweejarige gemengde brugklas. (Bijvoorbeeld kader/mavo of basis/kader) Je krijgt cijfers passend bij jouw niveau en we dagen je uit om een ander (bovenliggend) niveau te doen. Dit kan betekenen dat je enkele vakken op een ander niveau doet.
Leerlingen van UGO volgen hun lessen aan de Prinses Beatrixlaan 259. Afhankelijk van de beroepsoriëntatielessen, die je volgt en jouw profielkeuze in leerjaar 3, kan het zo zijn dat je ook buiten je eigen schoolgebouw les krijgt. Bijvoorbeeld de technieklessen volg je in de techniektoren van UDO, maar lessen Horeca en voeding volg je in de bakkerij van UGO. We maken ook gebruik van externe locaties om te leren in de praktijk, bijvoorbeeld bij een bedrijf.
Dat hangt van het aantal aanmeldingen af maar we streven naar klassen van 20 tot 25 leerlingen. Soms kan dat wat meer zijn, bijvoorbeeld in de theoretische leerweg (mavo) en soms wat minder, bij basis/kader. Het belangrijkste uitgangspunt is dat jij als leerling de juiste aandacht en begeleiding krijgt.
Na twee brugjaren waarin je volop kan ontdekken wat bij je past, kies je een profiel. Op UGO is dat:
- Het brede profiel Dienstverlening & Producten, waarin je nog verder kunt ontdekken.
Binnen dit profiel zijn er keuzedelen, waarin je allerlei verschillende beroepsvelden kan verkennen, zoals:
- Horeca en voeding
- Groen en Natuur
- Economie en Ondernemen
- Sport & Recreatie
- Multimedia & vormgeving
- Kunst & Cultuur
Op UDO kies je voor een profiel, waarmee je vakgericht aan de slag gaan:
- Zorg en Welzijn
- Bouwen Wonen en Interieur
- Produceren Installeren en Energie
- Mobiliteit en Transport
Meer vragen?
Staat jouw vraag er niet bij of wil je meer lezen klik dan hieronder!!